Som de la ceba, des de fa 25 anys!

25a Calçotada SantsUn any més; sí, un any més la calçotada popular de Sants ha estat un èxit; i ja en van 25.

El passat diumenge 4 de març es va celebrar a la Plaça de Sants la 25a Calçotada Popular de Sants, organitzada pel Casal independentista de Sants ‘Jaume Compte’.

Aquest any – a part de celebrar els 25 anys de calçotades populars – el lema de la calçotada era “Per la plena sobirania”. Lema que serveix per recordar que els Països Catalans necessiten la sobirania nacional, política i econòmica per a sobreviure com a poble, i els seus habitants la sobirania personal, per construir unes relacions socials basades en la igualtat i la solidaritat.

Després dels dies d’intensos preparatius, l’activitat va començar a la plaça de Sants a les 11 del matí amb els jocs tradicionals per petits i grans de Cia. La Gralla. Les bitlles, les curses de sacs, els jocs de taverna, el mikado gegant, etc ens van acompanyar durant tot el matí, i part de la tarda.

Sonava la traca, eren les 12 del migdia i els tabals dels Tabalers dels Diables de Sants començaven a sonar. El repicar dels tabals es va anar tornant amb el so del flabiol i del bastons picant de la Colla Bastonera de Sants.

Després dels jocs tradicionals i la cultura popular es van començar a servir els 11500 calçots que s’havien preparat per a l’ocasió. Aquests calçots, amb la salsa, les botifarres, les patates, el pa i el vi, conformaven les més de set-centes racions que es van servir.

Amb la panxa plena, el concert de La Carxofa i la Ceba amb en Victu Allioli que, malgrat l’amenaça constant de pluja, ens van fer ballar per fer baixar el dinar.

Ens veiem l’any vinent a la 26a Calçotada!25a Calçotada popular - el3.cat25a Calçotada Sants - el3.cat25a Calçotada Sants - el3.cat

 

Galeria fotogràfica