Situació i perspectives del conflicte basc amb Iñaki Gil de San Vicente

Gil de San Vicente al Casal per la UCPCEl proper divendres 11 de març a les 19h. al Casal Independentista de Sants, C. Muntadas, 24, es farà la conferència “Situació i perspectives del conflicte basc. Anàlisi de la situació actual” amb la presència del pensador marxista basc i militant de l’esquerra abertzale Iñaki Gil de San Vicente.

De fa segles, en el País Basc hi ha una guerra que ha anat passant per diverses fases i confrontant d’una banda els bascos en tan que poble contra l’Estat Espanyol i d’altra banda els bascos d’una classe social opressora contra els bascos de les classes socials oprimides. Res millor que recordar aquell vell adagi castellà que diu: Vasco y pobre doble vasco, vasco y español doble español.

Una línia de demarcació que separa els comunistes i revolucionaris dels que no ho són, és el compromís internacionalista des del punt de vista de classe i la defensa insobornable del dret a l’autodeterminació dels pobles. És per aquest motiu que l’UCPC convoca aquest acte obert perquè tinguem informació viva i directa de l’actual conjuntura política i no la que es vehicula a través dels aparells repressius i ideològics de l’estat. El compromís militant ha de començar sempre per allò que tenim més a prop, i no allò que està més lluny tan en l’espai com en el temps.

Universitat Comunista dels Països Catalans