Setmana de Solidaritat Internacional amb Euskal Herria des dels Països Catalans

sants2Quatre dies intensos, han marcat la Setmana de Solidaritat internacional amb Euskal Herria des dels Països Catalans.

Quatre dies, en què s’han realizat deu actes, en els quals s’ha comptat amb la presència en primera persona, de membres del jovent basc. De militants d’Askapena. De familiars de les preses polítiques basques. De membres de l’esquerra abertzale.

Deu actes en quatre dies, que han marcat al mateix temps el mapa de la solidaritat de l’esquerra independentista catalana envers el Poble Basc.

Des de Canals, a La Costera amb 20 assistents fins a Manresa al Bages amb 50, passant per Lleida al Segrià amb 30, Reus, al Baix Camp amb 50, la Universitat Autònoma, al Vallès Occidental amb 20, Barcelona amb 70, Vilanova i la Geltrú, al Garraf  amb més de 100, Mataró al Maresme amb 35, Sants al Barcelonès amb 70 i Ciutat de València a l’Horta amb 60.

 

Més de 500 persones han assistit a les xerrades, i participat dels debats, interessant-se de primera mà pel nou context polític creat a Euskal Herria, i alhora fent-se sabedors de la sagnant realitat que acompanya aquest context. Les il·legatizacions d’organitzacions polítiques, la repressió, la dispersió dels presoners, la tortura, en definitiva de l’opressió que segueixen exercint els estats espanyol i francès envers el Poble Basc.

Però al mateix temps, aquests més de 500 catalans i catalanes s’han convertit, compartint debats, dinars i espais de lleure i il·lusió, en nous altaveus de la solidaritat en front al silenci mediàtic que s’exerceix envers la lluita d’Euskal Herria.

Des d’Amics i Amigues d’Euskal Herria, volem agrair al conjunt d’organitzacions de l’esquerra independentista catalana i a Askapena, organisme de solidaritat internacionalista del Moviment d’Alliberament Nacional Basc la feina realitzada per poder dur a terme aquest ingent esforç, envers la solidaritat internacionalista amb Euskal Herria.

Al Casal Independentista de Sants, de manera especial per l’acolliment al seu entorn de les companyes basques i en especial per les estones de coneixement directe a nivell personal.

Des dels Països Catalans la lluita per la Independència i el Socialisme, és la nostra millor manera d’ajudar el poble germà basc!

Moltes gràcies Euskal Herria!

Mila esker Països Catalans!


sants3sants4sants5sants6sants7

 

https://picasaweb.google.com/suport.euskalherria/SetmanaSolidaritat2011?feat=directlink