Seguim creient en la Independència

independencia

Malgrat ser un dels desitjos d’aquells joves que a finals de la dècada dels 80 i principi dels 90 posaven les primers pedres en la construcció d’un nou espai al barri pels i les independentistes, pocs creurien que ara, vint anys després, una segona i tercera generació de militants hauria consolidat i millorat el seu projecte. El proper 4 de setembre obrirà les portes el renovat casal independentista de Sants “Jaume Compte”, que després de passar dotze anys al local del carrer Demòstenes i vuit al carrer Premià s’instal·la al carrer Muntadas, a tocar al recuperat parc de l’Espanya Industrial.
Un nou local, amb nous projectes, més i millors espais i la vocació de ser centre neuràlgic de la vida de barri, capaç d’aglutinar la massa crítica necessària per a tot projecte polític i social de transformació.

 

L’espai de 250 metres, està distribuït en diferents estances, on la CAL ha obert la seva seu nacional, una zona lúdica on els socis podran gaudir del servei de barra, una sala d’actes polivalent equipada amb equip de so i de projecció, que tant pot servir per a xerrades i actes formatius com per a veure els partits de futbol, vídeos o pel·lícules, espectacles de petit format, o com a sala d’exposicions. A més, el local compta amb un magatzem on d’una banda hi ha el material propi de l’entitat i dels col·lectius que s’hi reuneixen, així com material de l’Assemblea de Barri, i un dels nous projectes que amb més força comencen aquesta nova etapa, la cooperativa de consum “Faves comptades”. El treball al nou espai ha estat llarg, i laboriós ja que gran part de la feina l’han feta els propis socis i sòcies, i finançat amb l’estalvi de l’entitat, i les aportacions desinteressades dels propis socis, col·lectius o de la caixa de l’ABS. Gran part fet a casa. Des del projecte de disseny de l’espai, a la pintura o acabats que cuiden al detall, ja sigui en la insonorització o l’accés per a persones de mobilitat reduïda i un lavabo igualment condicionat, fins pensar en un espai mòbil infantil per als més petits de la casa, que gaudiran d’un local lliure de fum, on poder programar activitats amb la complicitat dels més grans.

 

Ens retrobem

El nou espai, és fruit d’un procés de reflexió encetat ja fa dos anys, amb la necessitat d’obrir el casal a més gent, i la impossibilitat de materialitzar el projecte en l’antic espai del carrer Premià, més petit i amb una mala distribució que feia incompatible l’ús lúdic amb el treball diari. Ara, el nou espai, farà possible que mentre els socis i visitants gaudeixen de l’espai lúdic, d’altres puguin reunir-se en el seu interior mentre es programen una activitat a la sala d’actes, el mateix dia que vint i cinc persones venen a buscar el seu cabàs de verdura ecològica, i la CAL prepara en proper Correllengua de l’octubre. Potencialitats en té, i només la feina ben feta i les ganes de fer-la ens confirmaran l’encert d’una proposta tant agosarada com necessària. Als ja coneguts col·lectius del casal (Endavant, Assemblea de Joves, Maulets, Brigada catalana Venceremos) hi hem sumat nous projectes.