Presentació Terra LLiure: punt de partida

llibreTerraLliureDes del Casal independentista de Sants ‘Jaume Compte’ i Edicions del 1979 us volem convidar a la presentació del llibre Terra Lliure: punt de partida. Per a parlar del llibre i d’aquesta etapa de l’independentisme combatiu, ens acompanyaran 3 dels 4 autors del llibre:

          Joan Rocamora

          Carles Sastre

          Carles Benítez

Tot això, serà el proper divendres 8 de juny a les 8 del vespre al Casal independentista de Sants ‘Jaume Compte’ (C/Muntadas 24).

 

Ressenya del llibre 

“L’independentisme de combat es fonamenta en la lluita de les classes populars catalanes, i troba la seva força en la seva organització. No és una confrontació entre aparells de propaganda. És un guerra de posicions que comença en la vida quotidiana (al barri, al poble, als ajuntaments…), i, a mesura que va adquirint més força, incideix en les institucions en general. És, per tant, una lluita de resistència i de mobilització. L’objectiu és aturar la política dels aparells de l’Estat i, a través de les diferents accions i mobilitzacions, anar posant les bases del país que volem.

En un moment en què se’ns explica, a través d’un nombre creixent de mitjans de comunicació, que això de la independència és una mena de qüestió aritmètica en què només es tracta de fer unes quantes maniobres parlamentàries, convé reflexionar sobre quines són les aportacions de fons de l’independentisme combatiu i quina vigència tenen.”

Terra Lliure: punt de partida (1979-1995). Una biografia autoritzada és obra de quatre protagonistes de l’experiència clandestina que va col·locar l’independentisme polític català a la palestra. Els quatres autors van formar part d’aquesta organització armada en diferents etapes, com desenes d’altres persones, amb l’objectiu de dinamitzar i clarificar un moviment polític perseguit i marginat durant els anys de l’anomenada Transició.

No es tracta d’un llibre de batalletes. Ni es tracta tampoc d’un assaig polític ni d’un conjunt de memòries. Terra Lliure: punt de partida (1979-1995) aporta noves informacions, moltes de desconegudes, sobre l’existència d’aquesta organització armada i una anàlisi dels seus errors i dels seus encerts. Però l’interessant d’aquesta biografia política és, amb tota certesa, el fet que per primer cop s’explica des de dins la història Terra Lliure i la relació amb el moviment independentista durant totes les seves etapes.