Presentació Rotxec

RotxecEns complau convidar-vos a la presntació del llibre Rotxec (Història etimològica i complementària de l’independentisme combatiu i revolucionari) de Quim Pelegrí i editat per Edicions del 1979.

La presentació del llibre es durà a terme al Casal independentista de Sants ‘Jaume Compte’ el dijous 13 de juny a les 19h. Hi intervindran:
– Quim Pelegrí, autor del llibre
– Agustí Barrera, historiador

Us hi esperem!


En aquest llibre no hi trobareu una història general i raonada de l’independentisme d’esquerres.  Només tracta dels primers anys d’aquesta història; i a més a més, es limita als aspectes i qüestions amb els quals l’autor discrepa d’altres opinions que s’han expressat —o deixat d’expressar— i que avui conformen el relat [canònic] que ja coneixem.  Tanmateix, el llibre no pretén omplir cap buit, però sí completar aquest trencaclosques que és la història de l’independentisme combatiu i revolucionari, de la qual encara no s’ha escrit la darrera paraula.
És un relat trepidant, que enganxa, i pertany a la categoria de llibres de “jo hi vaig ser”.  Escrit pel primer detingut de Terra Lliure, és eminentment un relat en clau política, i alguns temes que hi són tractats, ho són per primera vegada.
Així, per primera vegada es fan públics els documents contraposats que es van discutir a la I Assemblea de Terra Lliure
Per tot això, la seva lectura és aconsellable pels bons coneixedors d’aquesta història que vulguin aprofundir en el seu coneixement.I pel que fa als recentment incorporats a l’independentisme d’esquerres, la lectura del llibre els permetrà conèixer de primera mà els seus orígens.