Per la plena sobirania

Diuen, amb certesa, que o s’està embarassada o no se n’està. Que no hi ha terme mig en qüestió d’embarassos, que no hi ha grisos entre el blanc i el negre. Quelcom similar passa amb la Sobirania, doncs no podem ser alhora sobiranistes i negar la nació sencera, negar els Països Catalans. No es pot ser sobiranista i deixar en mans de Madrid, o Paris les decisions que ens afecten com a catalanes. I no podem autoanomenar-nos sobiranistes si la nostra sobirania, la cedim, a Parlaments europeus que legislen a l’esquena dels interessos del poble català i en favor d’interessos de multinacionals del capital financer i especulador.

 

Els catalans, hem de lluitar per la sobirania, la plena sobirania. Aquella que ens ha de permetre decidir, no només sobre la sobirania fronterera i fiscal, no només aquella sobirania que ens ha de permetre sortir tant, del jou de la monarquia franquista com del d’un president de la República xovinista, no només hem de lluitar per una sobirania que porti militars, picoletos, nacionals o gendarmes a uns quants kilòmetres frontera enllà. Volem la sobirania per a ser sobirans com a poble, com a persones. Una sobirania que ens permeti decidir si volem formar part d’una estructura antidemocràtica com la Unió Europea, si volem ser còmplices de l’imperialisme de l’OTAN, si volem tenir relacions amb els fonamentalistes del Vaticà, o si volem que el Banc Central Europeu dicti el preu de la nostra vida. Volem una sobirania que ens permeti com a poble construir unes relacions socials de solidaritat, de redistribució de la riquesa, d’igualtat entre homes i dones, i posi l’economia nacional al servei de la majoria, i per oposició, contra una minoria. Si, efectivament, no ens ha de fer por dir, que, el nostre projecte polític no és un projecte per a tots els públics i classes socials, que el nostre projecte te límits, i que de la mateixa manera que avui hi ha una minoria que governa contra la majoria treballadora, a qui retalla drets socials i nacionals a cada nova reforma, a cada nou decret, a cada reforma constitucional. Hem de dir alt i clar que nosaltres treballem per a uns i no per a tots, amb la diferència que nosaltres ho fem per a una majoria, la que als Països Catalans viu nacionalment sotmesa i espoliada, la majoria socialment explotada i cada cop més indefensa davant privatitzacions i retallades i la majoria de persones que volen viure les seves vides sense els dogmes de fe ni patriarcals. Ser plenament sobirans.

Davant d’aquests projecte hi trobarem els de sempre, tant els que s’anomenen no nacionalsites però defensen l’imposició del castellà, i neguen els drets del poble català a l’autodeterminació mentre defensen “a capa y espada” la legalitat constitucional espanyolista. Hi trobarem també, els nacionals de tota la vida, tant els habituals del Partido Popular com els Bono, Ibarra, Chacón i Rubalcava, els que, careta a terra, no els queda més que reconèixer que el seu projecte és “una, grande y libre”, i també hi trobarem els autoanomenats sobiranistes que dia a dia neguen la nació, pacten amb Madrid les engrunes del pastis i al Principat els pressupostos de la misèria i la retallada per a la sobirania popular. Caldrà veure com entenen la sobirania, aquells que essent obertament independentistes respecte els estats espanyol i francès, son muts respecte la manca de sobirania del poble català. Si decideixen treballar amb nosaltres benvinguts seran, a enfortir aquest projecte polític de la plena sobirania, i sinó, temps al temps… De la mateixa manera que l’esquerra independentista no ha canviat el seu programa estratègic en els últims 40 anys i han estat regionalistes i autodeterministes els que han anat venint a les nostres, no dubtem que ells o les seves bases acabaran fent el pas, i conformarem una majoria social i política que trenqui els lligams amb els Estats i el capitalisme, que ens porti la plena sobirania.Manifest de la 25a Calçotada popular de Sants