Manifest 27a calçotada popular de Sants

Dels nostres drets no en fareu cendres. Coem la resistència

 

Com bé sabeu, en els últims anys hem vist com hem anat perdent drets adquirits, drets que no ens han estat regalats, sinó que hem aconseguit amb esforç i constància en la lluita. Drets que no sempre han estat respectats. Drets que ara, les ments benpensants dels governs autonòmics i espanyol, de la banca, dels tertulians del règim i dels poders fàctics en general, ens dieu, us veieu obligats a eliminar.

Ens dieu que no hi podeu fer res, que són exigències d’Europa, que Espanya ens roba, que el govern anterior us va deixar la caixa buida. Ens dieu que primer s’han de pagar els deutes i després, si es pot, la resta. Ens dieu que la culpa és nostre per haver viscut per sobre de les nostres possibilitats, però nosaltres sabem que aquest deute no l’hem creat nosaltres, que és un deute privat i que no el volem pagar. Ens dieu que les retallades són inevitables, però nosaltres sabem que retalleu per a privatitzar i privatitzeu per a enriquir-vos. Ens dieu que no hi ha diners per a cobrir les baixes del professorat ni per a obrir noves escoles bressol. Ens dieu que s’han de tancar plantes senceres d’hospitals i que el cost dels tractaments és inassumible. Ens dieu que les migrants no tenen dret a la sanitat i que si marxem, obligades, a treballar a l’estranger tampoc en tindrem quan tornem. Ens dieu que els serveis bàsics són una despesa massa elevada, però dels nostres drets no en fareu cendres. Coem la resistència, fem que la marea groga esdevingui un tsunami, coordinem esforços entre alumnes, professorat, personal administratiu, pares i mares a les escoles i universitats. Coem la resistència, tanquem-nos als CAPs per a que no els tanquin.


Ens dieu que qui l’utilitza ha de col·laborar a pagar la despesa elevada del transport públic. El que no ens dieu és quan cobren els 603 directius de TMB. Ens dieu que la pujada dels preus dels bitllets és justa i necessària, però nosaltres sabem que precaritza, encara més, les classes populars. Utilitzar el transport públic per a anar a treballar, a estudiar o a cercar feina no ha de sere un luxe, dels nostres drets no en fareu cendres. Coem la resistència, trobem-nos cada dimecres per aturar-ho tot, stop pujades transports.

Ens dieu que no tenim capacitat de decidir com i quan volem ser mares, ens negueu com a subjecte fent-nos només objectes per a parir. Ens dieu que no tenim dret al propi cos, que el nostre cos us pertany, però dels nostres drets no en fareu cendres. Coem la resistència, avortem la contrareforma de Gallardón.

Ens dieu que s’han de seguir tots els passos, que no ens n’hem de saltar cap, que la consulta ha de ser legal i pactada amb Espanya. I a Espanya ens diuen que no estan disposats a permetre que una part dels Països Catalans pugui decidir sobre la Independència. Però nosaltres sabem que el dret a l’autodeterminació és un dret dels pobles, dels nostres drets no en fareu cendres. Coem la resistència, desobeïm la prohibició per a materialitzar el referèndum, desbordem la legalitat espanyola i el marc autonòmic, organitzem la desobediència i la mobilització per a garantir la voluntat popular.

Ens dieu que no patim, que amb la independència ens mantindrem a la Unió Europea. I a Espanya ens diuen que tremolem, que si som independents ens en faran fora. Nosaltres volem decidir si hi hem de ser o no, nosaltres o volem decidir tot. Coem la resistència, dissenyem un nou país, la independència és per a canviar-ho tot.

Ens dieu que tornarem a viure com abans quan hi hagi diners a la caixa, que tot és qüestió de suportar la crisi com bonament es pugui. Nosaltres sabem que la dinàmica de lluites engegada en els últims anys ha obert els ulls a una majoria social que ha entès que mentre duri el capitalisme aquests drets no tornaran i que és necessari un canvi de sistema.

Ens dieu que si coem la resistència ho pagarem amb repressió. Ens dieu que s’ha de limitar el dret de vaga. Ens dieu que reformareu el codi penal. Però malgrat la deriva autoritària amb que governeu la conflictivitat social seguirem coent la resistència, dels nostres drets no en fareu cendres. Coem la resistència i, mentre la coem, cuinem l’alternativa.