Endavant

Des de la seva fundació a l’any 2000, Endavant ha apostat per la construcció del MCAN (Moviment Català d’Alliberament Nacional) i altres espais unitaris (Casal “Jaume Compte”, vagues generals, Assemblea del Barri de Sants, etc). Aquesta aposta implica la projecció pública mitjançant òrgans unitaris i respon a la necessitat d’obtenir una capacitat de mobilització i incidència que soles no tindríem.

Endavant, però, representa també una línia ideològica concreta: independentisme sense ambigüitats —tant en relació a l’autonomisme com pel que fa a la territorialitat complerta dels Països Catalans—; construcció d’una alternativa socialista i voluntat de participar en les lluites de la classe treballadora, i empoderament feminista per aconseguir la superació del patriarcat com a sistema d'opressió de les dones. Endavant vincula aquests eixos al projecte d’alliberament nacional; prioritza de les lluites populars enfront de la tendència a apostar tot el futur del moviment en el front institucional, i dóna suport a totes les formes de lluita i voluntat d’imprimir combativitat als moviments populars.

Treballem per continuar estenent aquests principis al conjunt del moviment, i per això ens cal una organització que garanteixi la centralitat de la lluita de classes i l’alliberament de gènere en l’estratègia del moviment d’alliberament nacional i, alhora, que garanteixi la integritat del programa independentista sense renúncies de cap tipus (independència d’Espanya, França i la UE per al conjunt dels Països Catalans).