Els Mossos continuen la cacera amb noves detencions de vaguistes

Concentració ciutat de l ajustícia

Continua la ràtzia policial contra els vaguistes del 29 de març. Després de les 5 detencions perpetrades ahir pels incidents que hi va haver a Barcelona la tarda de dia de la vaga general -4 detinguts a Barcelona i 1 a Tarragona-, aquest dimecres al matí els Mossos d’Esquadra han detingut dues persones més, una a La Garriga (Vallès Oriental) i una altra a Barcelona, concretament al barri de Sants.

Els dos detinguts es diuen Andreu, veí de Tortosa detingut a Sants, i Juanma, veí de La Garriga. Segons ha detallat Alerta Solidària, la policia s’ha endut Juanma des del seu lloc de treball i d’aquí ha estat traslladat a la comissaria de Granollers, mentre que Andreu ha estat detingut al carrer Carreres Candi de Sants per agents de paisà que l’han portat a la comissaria de les Corts.

 

Segons ha pogut saber Llibertat.cat, tots dos són militants de l’Esquerra Independentista. Andreu és militant de Maulets i Juanma de la CAJEI. Un d’ells apareixia al web del Departament d’Interior per a delators. Es desconeix encara si sobre ells també pesa l’acusació de pertinença a grup criminal, com els detinguts ahir, ja que encara no hi ha confirmació oficial dels Mossos.

Aquest dimecres al matí el director general de la Policia, Manel Prat, ha assegurat que la investigació continua oberta i que es preveuen més detencions. Sobre el fet que quatre dels detinguts ahir estiguin imputats per pertinença a grup criminal, un extrem a què els Mossos encara no havien arribat pel que fa al 29-M, Prat ha afirmat que la investigació ha permès saber que van formar part “d’un grup permanent i estable” que va cometre delictes a diversos punts de la ciutat el 29 de març.

Aquest dimecres hi ha convocades diverses concentracions de rebuig a les detencions. Des de les 9 del matí mig centenar de persones s’han aplegat davant del jutjat de Reus per donar suport al militant independentista que ha declarat al jutjat de la ciutat i a partir de dos quarts d’onze a la Ciutat de la Justícia de Barcelona. Cap a la una del migdia, el reusenc (i militant de l’Assemblea de Joves de Sants) ha sortit en llibertat amb càrrecs i amb la prohibició d’assistir a manifestacions. Els quatre detinguts ahir a Barcelona declararan a les quatre de la tarda davant del Jutjat d’Instrucció.

 

Font: LLibertat.cat