El Casal Independentista de Sants estrena local

Malgrat durant la festa major el Casal independentista de Sants ‘Jaume Compte’ va tenir les seves portes obertes per a tothom que el volgués visitar, la inauguració de la nova seu del casal es va fer el passat dissabte 4 de setembre.

La jornada inaugural va voler ser una petita mostra de les diferents activitats que es desenvoluparan al casal. Els i les assistents van poder observar i gaudir de les potencialitats del nou espai, que va estar obert de deu del matí a dotze de la nit.

El toc d’inici a les activitats el va donar l’esmorzar, una xocolatada per a que grans i petits agafessin forces per a tota la jornada. Després d’haver omplert l’estómac, els més menuts van quedar bocabadats amb les històries que els explicaven les narradores de contes. Una vegada acabades les històries, els nens i nenes van poder jugar a l’espai destinat a la canalla que se situa a la sala d’actes del casal.

inauguraciocasalindependentistasantssetembre2010-01  inauguraciocasalindependentistasantssetembre2010-02inauguraciocasalindependentistasantssetembre2010-03inauguraciocasalindependentistasantssetembre2010-04inauguraciocasalindependentistasantssetembre2010-05inauguraciocasalindependentistasantssetembre2010-06

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mentre la gent que anava arribant començava a fer el vermut, s’anaven col·locant les taules i cadires per poder dinar. El dinar va començar amb un primer plat a base de cremes, amanides i truites; totes elles realitzades amb productes de la cooperativa de consum Faves Comptades (que funciona al casal des del mes de maig). Amb la panxa plena i la sobretaula acabada, a les 5 de la tarda, va començar l’acte de presentació. Aquest acte va servir també per presentar la nova seu nacional de la Coordinadora d’associacions per la llengua (CAL), que compta amb un despatx propi i comparteix espais amb el casal a la nova seu del carrer Muntadas. A banda de la CAL, a l’acte també hi va intervenir un membre de la CUP de Barcelona que va presentar el projecte de la candidatura a la ciutat. Per finalitzar l’acte va intervenir un membre del casal que va fer la presentació de la nova seu i dels nous projectes.

Per finalitzar les activitats de la jornada i mostrar que al casal també hi haurà espai per a la cultura, va actuar el cantautor tarragoní Josep Romeu. Després de l’actuació musical els presents van poder seguir gaudint del casal i tastant els entrepans i cassoletes que seran la base de l’oferta gastronòmica de l’espai de bar.

El dia 4 el casal va tancar les seves portes a les 12 de la nit per a tornar-les a obrir, com farà cada dia, l’endemà a les 6 de la tarda.