Crònica de la xerrada-presentació del llibre “No pasaran…aunque lleven traje” a Sants

sants01L’acte va ser convocat per En lluita-Sants i va servir per començar a treballar com En lluita al propi barri, per això va ser important dins del nostre objectiu de tenir-hi presència. Tot això gràcies als companys del Casal independentista de Sants-Jaume Compte, que ens van cedir el seu local per realitzar aquest acte. Els ponents de la xerrada van ser Rosa Canyadell, portaveu del sindicat USTEC-IAC i col·laboradora del llibre, i David Karvala, impulsor de la plataforma Unitat Contra el Feixisme, coordinador del llibre i membre d’En lluita.

Rosa Canyadell va obrir la xerrada parlant sobre el feixisme, la seva forma d’actuar i aconseguir el poder i les conseqüències que hauria tingut l’arribada al Parlament de la Plataforma per Catalunya, liderada pel feixista Josep Anglada. De fet això va estar molt a prop de passar ja que van aconseguir uns 75.000 vots (en les anteriors eleccions van aconseguir 1.900 aproximadament.). Unes conseqüències que haurien passat per aconseguir una legitimitat en el seu discurs feixista-racista, i proporcionar-los un altaveu i recursos econòmics importants amb els quals poder créixer i estendre el seu feixisme per Catalunya i també a l’Estat espanyol.

 

David Karvala va seguir després amb la xerrada, exposant el perquè hem de lluitar contra el feixisme, la importància de guanyar aquesta lluita i argumentant que lluitant contra el feixisme lluitem també contra la crisi i les seves conseqüències.

Així va exposar clars exemples de victòries aconseguides per plataformes com Unitat Contra el Feixisme i el Racisme, una d’elles a Anglaterra als anys 70-80, l’Antinazi League (en la qual va participar). Però també exemples de clares derrotes, la més recent la que va tenir a veure amb Le Pen a França, on l’esquerra francesa no va veure necessari la creació d’una plataforma per parar-li els peus quan encara era un partit minúscul. El resultat és de sobres conegut.

Per altra banda va quedar clar que les municipals del proper mes de maig seran una nova oportunitat per parar-los els peus per mitjà de la unitat d’acció contra el feixisme. Les conclusions sobre el debat són que la informació a la ciutadania és imprescindible, així com l’acció directa col·lectiva davant els actes feixistes. Cal aconseguir parar-los els peus abans que sigui massa tard. Depèn de la unitat i de la determinació de tots i totes.

Però la idea mes important la va donar Rosa Canyadell, dient que lluitar contra el feixisme va de la mà amb la lluita dels treballadors contra la crisi. Si hi ha unitat en la lluita contra el feixisme, després hi haurà unitat també en la lluita contra aquest sistema opressor capitalista i les seves continues retallades socials.

Avui mes que mai em de deixar-los clar que no passaran

sants02 sants03

 

Sergio Loris Bassecourt, és miliant d’En lluita.