Com afecten els transgènics a l’agricultura i alimentació en diferents parts del món? Quins són els models alternatius?

somloquesembremEl divendres 18 de novembre Som lo que sembrem organitza un passi de documentals presentat per experts al Casal independentista de Sants ‘Jaume Compte’.

 

Programa:

18:15 h Recepció i presentació

18:30 h EL FUTURO DE LA COMIDA (55 min).

Què són els transgènics i per què es van desenvolupar? Com es van estendre a l’agricultura i alimentació dels Estats Units? Quines són les relacions de les grans corporacions de les llavors transgèniques amb el govern dels Estats Units? Quines són les alternatives al control de l’alimentació per part de grans poders econòmics?

19:30 h Torn de preguntes amb el Dr Miquel Vallmitjana, doctorat per la UAB amb el programa de biotecnologia.

19:45 h Presentació del documental La Guerra de la soja amb la periodista  Llúcia Oliva, guionista  i directora del documental.

20.15 h LA GUERRA DE LA SOJA  (42 min).

De què s’alimenten la majoria de vaques i porcs que ens mengem a Catalunya? Com estan afectant els monocultius de soja transgènica a Paraguai i Argentina? Quins són els efectes de l’ús massiu d’agrotòxics sobre la salut de la població rural d’aquestes regions?

21:00 h Descans amb pica pica solidari.

21:30 h Presentació del documental Fam i el model alimentari al segle XXI amb la Marta Rivera, Doctora en Medicina Veterinària, experta en Agricultura pel Desenvolupament,  i membre del Panell Intergovernamental del Canvi Climàtic.

 

22 h FAM I MODEL ALIMENTARI AL SEGLE XXI (programa Latituds) (26 min).

 

Quines estratègies polítiques i d’àmbit local,  i quin tipus d’agricultura poden permetre a comunitats rurals sortir del cercle de la fam i la pobresa? Un exemple a Moçambic.

 

22.30 h Debat i taula rodona amb Marta Rivera, Gustavo Duch (director de la revista Soberanía Alimentaria, Biodiversidad y Culturas) i membres de Som Lo Que Sembrem.

 

Entrada lliure però s’agraeix inscripció prèvia a ilp@somloquesembrem.org

  

http://www.somloquesembrem.org