Acte al Casal: ÉS TEMPS DE SOLUCIONS: LLIBERTAT I AUTODETERMINACIÓ PER A EUSKAL HERRIA

cartell_setmana_2012_sants_webAl Casal Independentista de Sants, Amics i Amigues d’Euskal Herria conjuntament amb Endavant i Askapena, Organització Internacionalista Basca, fem una crida a la participació en la 6a Setmana Internacional de Solidaritat amb Euskal Herria, 18-26 febrer de 2012.

Concretament el dijous 23 de febrer a les 19:30h organitzarem un dels diversos actes que es faran en la nostra geografia nacional aquests dies.

Presentarem la nova organització en defensa dels presoners i fugits bascos, Herrira, i el cas d’en Jordi Grau, català empresonat per participar en la solidaritat internacionalista amb el País Basc.

A més presentem l’exposició “RealiTasio”, la realitat explicada per Tasio en el darrer any.

En acabar farem sopar amb pinxos.

El panorama polític està canviant a Euskal Herria. Com a resultat de la nova estratègia de l’Esquerra Independentista, en poc menys d’un any s’han produït importants canvis que ens situen davant una nova fase en el conflicte que enfronta el poble basc amb els estats espanyol i francès.

D’una banda, s’ha articulat un ampli moviment polític amb la unió de diferents forces sobiranistes i d’esquerres que, en les dues últimes eleccions, ha obtingut resultats històrics, constatant l’existència d’una àmplia base social independentista d’esquerres, que demana una resolució del conflicte en termes democràtics. Tant aquesta unitat com els resultats han demostrat el fracàs d’anys d’il·legalitzacions i apartheid polític.

Donant suport aquest nou context, l’organització político-militar ETA va anunciar a l’octubre el cessament definitiu de la seva activitat armada, de manera unilateral, després de la celebració de la Conferència de Pau de Aiete en la qual destacats membres de la comunitat internacional van donar suport a la necessitat d’obrir una fase de resolució en el conflicte basc.

No obstant això, a causa de l’actitud immobilista dels estats espanyol i francès, hi ha situacions que no han variat gens ni mica: les organitzacions de l’Esquerra Abertzale segueixen sent il·legals, centenars de persones segueixen preses per la seva activitat política, els i les preses polítiques continuen complint les seves penes en presons allunyades de casa i les preses malaltes, fins i tot amb les penes acomplertes esperen encara la desactivació de les mesures d’excepció. Amb la seva actitud, els governs espanyol i francès es neguen a afrontar la nova fase política.

La 6a edició de la Setmana Internacional de Solidaritat amb Euskal Herria, es desenvolupa, per tant, en un temps de solucions, tal com recull el lema.

Solucions que no arriben per l’immobilisme dels estats. I en això precisament centrarem la nostra tasca aquest any l’organització internacionalista basca Askapena i Amics i Amigues d’Euskal Herria des dels Països Catalans, en la necessitat d’impulsar una resolució del conflicte basc. Així, farem arribar a organismes, col·lectius i ciutadans del nostre territori nacional, els passos fets al País Basc, al mateix temps que denunciem la posició dels estats davant el nou escenari que s’obre.

És hora d’implicar-se en aquest nou temps obert a Euskal Herria, perquè, entre tots i totes fem arribar la nostra solidaritat internacionalista en la nova fase i la nostra exigència als estats espanyol i francès que es resolguin les conseqüències del conflicte (preses, víctimes, desmilitarització) i s’afrontin les claus de la pau: dret d’autodeterminació i reconeixement de la territorialitat d’Euskal Herria.

Finalment, cridem a tots els organismes polítics, sindicals, socials i persones de manera individual dels Països Catalans a participar en els actes i mobilitzacions convocades i a la manifestació que se celebrarà a Milà el 3 de març en solidaritat amb Euskal Herria. 

Països Catalans, 8 de febrer de 2012

 

Recordar que el dissabte 25 a les 13h convoquem una Concentració per la’Amnistia dels presoners polítics bascos i catalans  a la Pl. de Sant Jaume de Barcelona

 

descarregar document