A Sants parlant de les reformes laborals.

AktzrZuCAAAq8AD.jpg_largeEn els darrers anys les diverses reformes laborals, del sistema de pensions i de negociació col·lectiva han fet que els drets dels i les treballadores i el seu poder adquisitiu hagin reculat de forma alarmant, un seguit de mesures que han comptat amb el vist-i-plau d’una classe sindical més preocupada en mantenir les seves poltrones, que no pas en mantenir la tensió social necessària que mantingui a ratlla la burgesia en el seu intent de mantenir i ampliar la seva taxa de beneficis, a costa dels drets de la classe treballadora.

Des de l’assemblea local d’Endavant a Sants (Barcelonès), hem organitzat una xerrada informativa al voltant de les reformes laborals, per d’una banda millorar i renovar el nostre argumentari cara a les mobilitzacions que en els propers mesos haurem d’afrontar.

En primer lloc, l’advocat laboralista Alex Tisminetzky, autor del document 30 anys de reformes laborals , ens ha fet un breu repàs d’aquest periode i de la quantitat de drets perduts per part de la classe treballadora, ha repassat també les ultimes reformes de les pensions i de negociació col·lectiva.

D’altra banda el també advocat laboralista Jordi Juan, ha fet un relat en clau més política, sobre com la burgesia té clara la consciència de classe i lluita pels seus drets, a diferència de la classe obrera que, està confusa i desorientada i per un llençol en cada bogada, perd drets en cada reforma i només l’organització dels i les treballadores en sindicats de classe, poden fer front a les agressions que patim com a classe.

 

Posant èmfasi especial en la reivindicació dels drets, formular queixes, plantejar conflicte i dur fins a les últimes conseqüències judicials els nostres drets, doncs la cua de l’atur és plena de bones persones que no han plantejat combat, i l’últim que abaixa la persiana abans de tancar l’empresa és el treballador que més ha lluitat, contrarestant així el discurs de la por, que ens fa pensar que més val ser mesell i abaixar el cap, enlloc de plantar cara i organitzar-se.

Ambdós advocats han coincidit en que malgrat les pèrdues socials i laborals, el dret laboral dona avui per avui moltes eines en favor dels i les treballadores i que cal esgotar totes les eines legals possibles mentre la solidaritat de classe confronta amb la burgesia. Sense organització no podem fer valdre els nostres drets, i la burgesia seguirà menjant la nostra part del pastis, tot el pastis.

En les properes setmanes l’assemblea local de Sants te previst mantenir l’agitació a l’entorn de la reforma laboral, per a escalfar motors de cara a les properes mobilitzacions que s’esdevinguin, conseqüència de les reformes previstes pel nou govern del Partit Popular.