A Sants-Montjuïc es caga el Tió

tiosantshostafrancsbordetafontguatlladesembrede2010-02Ja queda menys perquè arribi Nadal i és per aquest motiu que ja s’ha pogut veure als nostres barris la tradicional cagada del tió. Una d’elles va ser la del diumenge al migdia a la plaça Súria, una activitat que organitzava
l’Associació Cultural i Esportiva Sansur, on, a més de cagar el tió la mainada va poder gaudir d’una xocolatada amb croissants.
També la Comissió de Festes de la plaça Súria, va col·laborar organitzant uns tallers per pintar la cara als nens. Juli Pomareda, president del Sansur, comenta: “Perquè els més grans poguessin participar a l’activitat teníem una ocioteca”.
Un altre Caga Tió que va tenir lloc als nostres barris va ser el del Parc de l’Espanya Industrial, organitzat pel Casal Independentista de Sants, el dissabte al matí. Pere Bosi, membre del Casal, explica: “El que vam fer primer va ser que els nens es construïssin el seu propi tió”. Un cop la canalla va haver construït el tió van poder gaudir d’una actuació infantil a càrrec d’Oriol Canals i després van cagar el tió.

Continua…

 

També van poder fer-lo cagar els nens i nenes del barri de la Bordeta, al carrer Jocs Florals, el diumenge al migdia. Va ser una activitat organitzada per la Comissió de Festes de Jocs Florals i Juanjo Ariño, president de la comissió, comenta: “Aquesta és una activitat més de la Festa Major que ens ajuda a donar a conèixer la nostra festa i d’aquesta manera participar en tot allò que puguem”.
Al barri de Font de la Guatlla també va seguir-se aquesta tradició, va ser ahir a la tarda al Centre Cívic on després d’una actuació musical, grans i petits van rebre regals.
Finalment, al Poble-sec, a la plaça de Santa Madrona s’ha fet cagar també el tió, en aquest cas avui a la tarda. Josep Guzmán, membre dels Amics de Sants Madrona, explica: “Als pares els hi fem una fotocòpia del costumari català, perquè llegeixin quina és la tradició del caga tió i d’aquesta manera puguem conservar la tradició i també fer-ne difusió”.

 

tiosantshostafrancsbordetafontguatlladesembrede2010-01tiosantshostafrancsbordetafontguatlladesembrede2010-03tiosantshostafrancsbordetafontguatlladesembrede2010-04tiosantshostafrancsbordetafontguatlladesembrede2010-05tiosantshostafrancsbordetafontguatlladesembrede2010-06tiosantshostafrancsbordetafontguatlladesembrede2010-07tiosantshostafrancsbordetafontguatlladesembrede2010-08tiosantshostafrancsbordetafontguatlladesembrede2010-09tiosantshostafrancsbordetafontguatlladesembrede2010-10tiosantshostafrancsbordetafontguatlladesembrede2010-11tiosantshostafrancsbordetafontguatlladesembrede2010-12tiosantshostafrancsbordetafontguatlladesembrede2010-13tiosantshostafrancsbordetafontguatlladesembrede2010-14