20O 11.30h!!! pl.Sants MANIFESTAC​IÓ en defensa del CSA Can Vies

Vine a la mani el proper dissabte 20 d’octubre a les 11.30h a pl. Sants.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=KOz2BP_ngO4


15anys teixint xarxes, 15anys resistint


Signa per la defensa del CSA Can Vies: https://oiga.me/campaigns/juntes-somcanvies-15-anos-tejiendo-redes-15-anos-resistiendo-no-passaran

20o_cvA LA QUARTA TAMPOC NO VA LA VENÇUDA

El  març del 2011 se celebrava el darrer dels judicis que ha hagut   d’afrontar el Centre Social Autogestionat Can Vies en els seus 15 anys   de vida i activitat. Després d’una sentència favorable al CSA, ara   l’Audiència Provincial pretén donar la raó a l’empresa propietària de   l’edifici, TMB, i d’aquesta manera enderrocar 133 anys d’història i 15   anys d’autogestió.Un cop més, Can Vies afronta una amenaça contra la   seva pervivència.

CANVIES ÉS DEL BARRI

En aquests anys ha demostrat  l’imprescindible que és pel veïnat tenir  espais allunyats de la tutela  de les administracions i del mercat. S’hi han dut a terme infinitat de  projectes per denunciar les desigualtats  socials, l’explotació laboral,  els processos especulatius que  desfiguren els nostres barris… Alhora  s’han generat altres fórmules de  vida, de cultura popular, nexes de  solidaritat entre persones que han  construït i assajat alternatives  socials, laborals, d’oci i de consum  no lucratives. I això, a  l’Ajuntament, no li agrada.

AJUNTAMENT, TMB I FARSES URBANÍSTIQUES

Els arguments  de l’Ajuntament (accionista majoritari de TMB) emprats per a justificar  el desallotjament plantejaven la necesitat  d’enderrocar l’edifici per  construir la nova estació de Mercat Nou. La  pròpia realitat ha desmuntat  aquest argument, ja que l’estació s’ha  pogut construir amb Can Vies  dempeus. Ara, el Calaix de la Vergonya  també serveix d’argument per  l’enderrocament, però els mateixos plànols demostren que es pot fer  aquesta obra -criticable en molts aspectes- sense enderrocar l’edifici.

EL BARRI #SOMCANVIES
Can vies som el barri, un barri amb  esperit lluitador. Un barri que no  encaixa amb el model Barcelona i en  representa una amenaça. Amb  l’Assemblea de Barri vam aconseguir unes  festes populars al Parc de  l’Espanya Industrial. Can Batlló no seria  concebible sense el llarg  recorregut de les okupacions. Publicacions  comunitàries com La Burxa no existirien sense l’aixopluc de Can Vies,  així com projectes de cultura popular com la Colla Bastonera. Resumint,  Can Vies No és un espai  aïllat: forma part del variat i complex teixit  social del barri. Un  teixit que conforma una densa xarxa de suport mutu  que ha demostrat en  diverses ocasions que juntes ho podem tot. Una  advertència: si ens  toquen a una, ens toquen a totes! #maiméssoles No  passaran!

Juntes #SomCanVies
Defensem els espais de llibertat, solidaritat i d’organització social de Sants.